06-174 31 706 info@wv-rokkeveen.nl

Visult; Lichaam en geest in Balans

Visult is een training waarmee je werkt aan de optimale verhouding van lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan conditie opbouwen en fysiek sterk zijn. Ook je geest moet in conditie blijven. Dit is leven naar het begrip Balans. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? Visult geeft je de handvaten.

Visult is een Tai Chi, Yoga, Pilates training waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldige serie van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een training die het lichaam in harmonie en balans brengt.

 • Souplesse vanuit Tai Chi

Technieken van bewuster gebruik van een vloeiende overgang van bewegingen van je lichaam in samenwerking met je geest.

 • Ademhalings- en ontspanningstechnieken vanuit de Yoga

Technieken van bewuster gebruik van de verschillende mogelijkheden van ademhalen bij fysieke inspanning. Technieken om tot ontspanning en rust te komen.

 • krachttechnieken vanuit Pilates

Technieken ter versterking van de buik en onderrug waardoor het lichaam totaal krachtiger wordt.

 • Onderbouwing vanuit de fysiotherapie

Achtergrondkennis van het belang van stretchen en aandacht voor de belangrijkste spiergroepen en de methode om deze te belasten en te stretchen.

Is Visult iets voor mij?

Als je op zoek bent naar een heerlijk moment voor jezelf om de dag te beginnen? of om een drukke dag op een ontspannen manier te verwerken kom dan kennis maken met Visult.

Visult is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, niveau en persoonlijke beperkingen. Wanneer je gezond bent, helpt Visult je om fitter en krachtiger te worden. Als jij op zoek bent naar balans in je leven, dan helpt Visult je bij het zoeken naar de juiste intensiteit tussen inspanning en ontspanning binnen je eigen mogelijkheden.

Wie geeft deze Workout?

Petra Brummelkamp, Trainer en coach, verzorgt al 25 jaar bewegingslessen. Zij heeft de ontwikkeling in kennis en variaties van bewegingstechnieken op de voet gevolgd en in de praktijk kunnen toepassen wat een schat aan ervaring heeft opgeleverd. De eerste 10 jaar van haar carrière als gediplomeerd aerobic/BBB instructrice. Inmiddels is zij gespecialiseerd en gecertificeerd in de onderdelen yoga, pilates, yogalates, aerial yoga en is gediplomeerd voedingsconsulente en lifestyle coach.

Hoe ziet een les eruit.

De stem van de coach en de klanken van de muziek nemen je mee, even weg van de drukte. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. De yogaoefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je focus ligt op het goed uitvoeren van die ene oefening, totdat je deze onder controle hebt. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie.

 1. Je begint met een eenvoudige, vloeiende Tai Chi beweging om in je centrum te komen en je lichaam warm te maken. Dit gebeurt met behulp van ondersteunende muziek.
 2. Vervolgens kom je via diverse yoga en pilates oefeningen, tot het versterken en vormen van je belangrijkste spiergroepen. Door de vele poses en stretches, worden je spieren al snel soepeler, flexibeler en krachtiger.
 3. De laatste 10 minuten zijn gereserveerd voor de bekende mentale en fysiologische voordelen van relaxation. Door de relaxation worden ook de effecten van de oefeningen versterkt. Deze relaxation is gericht op bewustwording van het lichaam door systematisch het lichaam weer in ontspanning te brengen na de inspanning van de oefeningen. 
Wat neem je mee
–  makkelijke kleding (+ vestje of sweater voor cool down/meditatie)
–  handdoek en flesje water
–  yoga matje (via de coach verkrijgbaar)
–  doorzettingsvermogen

 

Kortom Visult: Body in Balans

 • Verbetert de flexibiliteit van de gewrichten en je krijgt een groter bewegingsbereik. Dit is de lenigheid van je lichaam. Er treedt verbetering op van je coördinatie.
 • Verhoogt je core kracht. Dit is de kracht rond je bekken en onderrug. Vermindering van rug- en gewrichtsklachten
 • Verbetert je cardiovasculaire functie. Dit is het trainen van je uithoudingsvermogen met behulp van ademhalingstechnieken
 • Helpt je calorieën te verbranden. Tijdens een les minimaal 350 cal.
 • Vermindert je stressniveau. Het geeft je een gevoel van welzijn en kalmte. Helpt je beter te concentreren en verhoogt je bewustzijnsniveau
 • Geeft je oefeningen om te ontspannen, ook voor thuis.
 • Geeft je meer balans in je leven
 • Geeft je nieuwe energie

Vuurdoornpark 19
2724 HE Zoetermeer
Tel: 06-51065509

www.visualresult.nl
petra.visualresult@gmail.com